Wokade grönsaker med nudlar och sötsur sås

Kan det bli godare? Enkel och billig middag som passar de flesta. Anpassa innehållet efter tycke och smak. Här anger jag de grönsaker som jag använde.

Du behöver:
frysta grönsaker (majs, paprika, ärter, morötter, bönor, blomkål)
olja att steka i
curry
salt
nudlar av valfri sort

Sötsur sås (delvis hämtad ur boken Lätt att laga kinesiskt):
2 dl farinsocker
0,75 dl vitvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk tomatpuré
6 msk ananasjuice (jag tar juice från liten burk ananasringar. Ringarna kan delas och läggas i såsen)

Sätt på vatten till nudlarna och koka enligt paketets anvisning.

Häll olja i wokpanna eller stekpanna
Strö över cirka 1 msk curry. Låt bli varmt.
Häll i de frysta grönsakerna och rör om.
Späd med lite vatten så att grönsakerna inte bränns i början.
Låt steka tills de är mjuka.
Häll av vattnet från nudlarna och blanda dem med grönsakerna.

Sås:
Blanda alla ingredienser i en gryta.
Låt sjuda i cirka 30 sekunder under omrörning.
Häll ev sås över grönsaker och nudlar eller servera vid sidan om.