Chokladtårta med smak av hallon. Den går att göra gluten- och laktosfritt såklart.

Du behöver:
3 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
(baserat på Arlas tårtrecept)
Fyllning:
hallon cirka 200 gr
250 gr kesella
2 dl vispgrädde

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål och sikta ner(genom sil) i smeten.
Rör ihop för hand till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ugn cirka 30 min.
Låt tårtbotten kallna innan du delar den i tre delar.

Om du använder dig av frysta hallon – koka dem i ett par minuter först och låt svalna.
Vispa ihop kesella och vispgrädde till en tjock smet.
Blanda i hallon. Använder du frysta så lämna en del av saften.
Stryk på fyllning på första lagret. Lägg på nästa tårtbotten.
Stryk på fyllning på andra lagret. Lägg på sista tårtbotten.
Täck tårtan med fyllningen och ställ i kylen.

Dekorera med tex chokladflarn, färska bär och florsocker(genom sil).