Kladdkaka med äpple

En kaka fylld med smak som du snabbt kan röra ihop.

Du behöver:
2 äpplen
200 gram smör
200 gram hackad vit choklad
4,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk mald kardemumma
Ovanpå:
3 äpplen
mald kanel
2 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en lite större kastrull för du blandar allt här.
Häll i den hackade chokladen och rör om tills chokladen smält.
Rör i socker och kardemumma.
Rör i ett ägg i taget.
Rör i mjölet.
Skala och riv 2 äpplen grovt på rivjärn och blanda i smeten.
Häll smeten i en bakform (cirka 24 cm diameter) klädd med bakplåtspapper.
Baka i ugnen cirka 10 min.

Skala och klyfta 3 äpplen.
Stek dem i smör och kanel några minuter. Rör ofta.
Lägg dem ovanpå kakan efter 10 min.
Baka ytterligare 15-20 min, beroende på ugn och hur kladdig den ska vara.
Låt svalna i formen.
Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.