Degen är lätt att kavla och smakar underbart!
Obs! Du blandar ihop degen dagen innan du ska baka. Degen ska vila i kylen under natten.

Du behöver:
3 dl sirap
4 dl socker
1,5 msk mald ingefära
1,5 msk mald kanel
1 msk mald nejlika
350 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl vispgrädde
cirka 2,5 liter vetemjöl
1 msk bikarbonat

Ugn: 175 grader i 5-8 min

Rör ihop sirap, socker, kryddor och smör.
Vispa grädden för sig och blanda i lite i sänder.
Rör ut bikarbonat i lite vatten. Häll i bikarbonat/vatten.
Häll i större delen av mjölet i omgångar till en ganska fast deg.
Ta ut degen ur skålen och arbeta ihop den för hand på slutet. Spara 1-2 dl mjöl till utbakningen.
Låt degen stå kallt över natten.
Ta en lagom stor bit deg och knåda den lite tills den blir följsam.
Mjöla yta och kavel innan du börjar kavla ut degen.
Ha så kul!