En god och lättgjord smörgåstårta. Givetvis kan du byta ut de fyllningar som du inte tycker om eller tål till dina favoriter. En vegetarisk smörgåstårta görs på samma sätt med vegetariska fyllningar.

Du behöver:
landgångsbröd (finns ofta fruset)
smör/bregott eller liknande
mjukost – jag tar skinkost
leverpastej (byt ev mot något annat men blanda inte skaldjur med kött!)
mimosasallad
creme fraiche
kokt ägg
ev tomater och skinkskivor till dekoration

Bred tunt med smör på varje skiva bröd, ända ut i kanterna. Var noga med att alla fyllningar kommer ut i kanterna så dessa inte blir torra.
Lägg första skivan på ett fat och bred på ett tunt lager leverpastej.
Lägg på nästa brödskiva och lägg på ett lager mimosa.
Lägg på nästa brödskiva och bred på ett lager mjukost tex skinka.
Lägg på sista brödskivan.

Jag brukar bre på ett tunt lager av creme fraiche runt om smörgåstårtan. Givetvis kan du även använda majonäs alt. blanda creme fraiche och majonäs.
Dekorera som du vill med salladsblad, tomater, gurka, ägg och ev skinka. Jag strör över hackad persilja eller gräslök när allt är klart.

Förslag på andra fyllningar(blanda inte skaldjur och fisk med kött i samma tårta):
Mjukost finns i många olika smaker.
Äggröra: kokt ägg, creme fraiche, kaviar
Skinkröra: creme fraiche, gröna ärtor, hackad skinka
Laxpastej