God och mättande maträtt som sköter sig själv i ugnen. Kan göras vegetarisk eller med rökt fläsk.

Du behöver till 3-4 pers:
3 dl mjöl
6 dl mjölk eller gräddmjölk
3 ägg
0,5 tsk salt
1 dl riven stark ost
ev. 2 msk grov, skånsk senap

Med kött:
ev tärnat, rökt fläsk. Stek fläsket i stekjärn först.
Vegetarisk:
olja att steka i
en bit skivad purjolök
frysta champinjoner
Fräs purjolök och svamp i stekjärn först.

Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken.
Knäck äggen i ett glas först för att undvika skal i smeten.
Vispa ner ägg, salt, ost och ev senap.
Välj “fyllning” och lägg i smord, ugnsfast form.
Häll på smeten.

Bakas i 225 grader i cirka 20 min.
Servera lingonsylt till.