Bönbiffar med kokt potatis, halloumi, stekt lök och en god sallad. Godare vegetarisk middag är svår att hitta. enkelt att laga och är ganska billigt. Skippa halloumin om kassan är skral.

Du behöver till 2 personer:
1 pkt kokta bönor (vita, röda eller blandade)
lite grov senap
en halv dl havregryn
olivolja
ev. lite persilja(fryst går bra)
potatis
halloumi
skorpmjöl
ägg
lök
sallad
ev smör

Börja med att koka potatisen.
Skiva löken.

Under tiden potatisen kokar, sköljer du av bönorna och häller dem i en skål.
Mosa dem med en potatisstomp eller med en gaffel.
Lägg i havregryn, olja och smaksätt med ca 1 matsked grov senap.
Blanda och rulla sedan till bullar.
Stek i olja med löken men se upp för de bränns lätt.

Halloumin:
Skiva och doppa osten i ett lätt vispat ägg.
Rulla sedan skivorna i skorpmjöl.
Stek någon minut i olja i en stekpanna.

Servera med en sallad och ev. lite smält smör.