Vegetarisk currygryta med stekt banan

Gott, enkelt och ganska snabblagad middag med smak av curry. Det här receptet räcker till 3-4 personer, beroende på portionsstorlek.

Du behöver:
curry
1 bit purjolök, skivad
3-4 skalade morötter i skivor
1 palsternacka, skalad och delad i mindre bitar
1 sötpotatis, skalad och delad i mindre bitar
1 pkt kokta, vita bönor (jag tog cannellinibönor denna gång)
ketchup
1 brk creme fraiche
olja att steka i
salt och vitpeppar efter smak
0,5 – 1 banan per person
ris (följ paketets anvisning)

Anpassa kokning av riset så att det är klart om ungefär 30 min.
Skala och skiva/dela alla grönsaker.
Häll i 1-2 msk olja i en gryta.
Häll i curry (jag tog ca 1 msk men anpassa efter din egen smak)
När olja och kryddor blivit varma lägger du i purjolök, palsternacka och morötter. Rör runt då och då medan det fräser i ett par minuter.
Häll sedan i sötpotatis och bönor.
Häll på 1 msk ketchup samt vatten så att grönsakerna täcks.
Koka i cirka 20 minuter(morötterna ska vara nästan mjuka).
Häll i creme fraiche och smaksätt med salt, vitpeppar och ev. mer curry.
Serveras med kokt ris och om man så önskar banan stekt i curry.

Banan stekt i curry
Dela den skalade bananen på mitten och på längden så att du får fyra bitar.
Häll i 1-2 msk olja i stekjärnet.
Häll i cirka 1 msk curry i oljan.
Låt olja och kryddor bli varma.
Lägg i bananerna och stek dem på båda sidor cirka 2 min.
Du ser på bananens sida när du ska vända den – den ändrar färg precis som köttbitar som steks.

Mycket gott tillbehör till både vegetariska rätter och kycklingrätter.