Här kommer tips, inspiration och ibland recept som du förhoppningsvis kan ha glädje och nytta av.

Tårta som kan göras med en, två eller tre bottnar/våningar.

Baka en vanlig sockerkaksbotten till tårta. Du hittar bra recept på t ex Icas receptsida. Vill du göra flera våningar, bakar du såklart rätt antal bottnar.

Dela botten i tre delar. Ta koncentrerad flädersaft och häll över lite grann med en sked på första bottendelen. OBS! Ta inte mer än 3-5 skedar så att det inte blir för blött.

Mosa jordgubbar och blanda med lite vispad grädde. Lägg bärmoset på första bottendelen.

Lägg på nästa del och häll försiktigt över lite flädersaft även här.

Blanda vaniljkräm(jag tog ekströms vaniljsåspulver + mjölk) och bred på bottendel nr 2. Snåla inte.

Lägg på sista bottendelen och ställ i kylen några timmar med gladpack runt.

Jag gjorde smörkräm smaksatt med lite flädersaft som jag bredde på slarvigt på kanter och topp. Smält mörk choklad och låt den rinna ner längs tårtans kant. Lägg på bär. Klart!

Om du gör våningstårta så stick ner pinnar i tårtan under så att de tar tyngden av nästa tårta. Annars finns risk att tårtan säckar ihop.