Goda frallor med en doft av rosmarin som verkligen gör dig mätt.

Du behöver:
cirka 300 gr sötpotatis, skalad och delad i småbitar
3 dl vatten
100 gr rumsvarmt smör
1 pkt jäst
2 dl fingervarm mjölk
cirka 700 gr vetemjöl(kan skifta lite, degen ska inte vara alltför kladdig och lös)
1 ägg
0,5 tsk salt
1 msk honung

1 ägg
torkad rosmarin
saltflingor

Börja med att koka sötpotatisen i vattnet i cirka 10 minuter(beror på bitarnas storlek).
Tillsätt sedan smör och mixa allt till mos.
Värm mjölken fingervarm, häll i en bunke och lägg i jästen. Rör tills den är upplöst.
Häll i mjöl, salt, ägg, sötpotatismos och honung. Knåda samman i cirka 5 min (med maskin). Häll ev. i mer mjöl om degen verkar vara väldigt kladdig.
Låt sedan degen jäsa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.

Kavla ut degen på mjölad yta till en rektangel cirka 60 x 40 cm.
Rulla ihop degen från långsidan.
Skär 8-10 st bitar.
Lägg bitarna med skarven ner i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Strö över saltflingor och rosmarin.
Grädda bullarna i 185 grader i cirka 30-35 minuter.

Njut!