Så brukade min farmor säga ibland när åsikterna gick isär om saker och ting. Det stämmer mer än väl än idag.

Sista avsnittet i dokumentärserien Dirty money handlade om Trump. It´s gonna be great! It´s gonna be fantastic! Mannen som alltid använder sig av samma sätt att besvara journalisters frågor. Trump tar ofta nyckelordet i frågan och använder det sedan i 3-4 fraser som egentligen inte säger något alls. Ett påhittat exempel av mig:
– How are you going to pay for the wall at the border?
– It´s gonna be fantastic! It´s gonna be a great wall! It´s gonna be great for America!
Lyssna noga nästa gång så förstår ni vad jag menar.

Det som skrämde personerna som intervjuades i Dirty money (med inblick i Trumps affärer) är att så stor del av befolkningen väljer att inte lyssna på alla varningar om “fel” som begås som t ex affärer med skumma oligarker i Ryssland under presidentkampanjen, felaktiga fakta , direkta lögner med mera, utan tycker han är bra och fortsätter stödja honom.

Men jag bor å andra sidan i ett land där många röstade på Sverigedemokraterna. Hur många av de röstande har läst åtminstone delar av deras partiprogram och vet vad de står för? Egentligen? Om du är för jämställdhet bör du kanske läsa lite? Kanske titta på t ex abortfrågan?

Men nu tar de ju bort rasbiologin ur partiprogrammet. Undrar hur de ska formulera dessa tankar nu för att folk inte ska reagera på det?
Men visst fanns det ett parti i Tyskland under 1930-1940-talet som också talade varmt om rasbiologi? Vilka var nu det igen…