Jag börjar med att säga att jag inte har någon medicinsk utbildning och det ligger ingen forskning bakom det jag skriver om min hälsa. Om det finns så kommer jag att referera till detta. Jag delar med mig av min erfarenhet på min väg till (förhoppningsvis) en bättre hälsa. Vill du testa detsamma så gör du det under eget ansvar. Alla inlägg om hälsan ska jag försöka komma ihåg att märka med hantlar. Då kan du enkelt sålla inläggen efter ditt intresse.

Jag har varit lätt handikappad under drygt 32 år nu. Jag fick en bäckenskada under förlossningen, som sakta fördärvar min rygg. Jag har några diagnoser till, som alla motarbetar varandra. När läkarvården inte har kompetens, pengar eller intresse att göra en snart pensionsmogen kvinna bättre, får jag ta tag i det själv.

Vissa saker har fungerat bra för mig, andra inte. Jag lägger ut lite då och då, så får du ta till dig det du vill och gärna hänga på i din egen takt. Men kom ihåg ett par saker!
Det kommer att ta tid.
Det kommer bakslag.
Du möter troligen misstro och kanske rent av korkade kommentarer.
Du måste anstränga dig så du blir trött.
Du måste röra på dig, trots smärta och trötthet! Vi börjar här, tror jag 😉

Det tråkiga med motion är att allt gör ont och jag blir ofta sämre den dagen och ibland även dag två. MEN – efterhand som jag kämpar på höjer jag sakta, sakta min lägsta nivå.
Börja utifrån din och bara din nivå. Jag gick med möda 200 meter 2 månader efter min ryggoperation. Idag går jag 1,5 km men där tar det stopp. Så då tänkte jag att det kanske är bättre för min kropp om jag gör allt i kortare pass?

Allt mer forskning visar att vardagsmotion har samma effekt som vissa träningspass. Så… nu ska jag testa om min idé funkar och dela upp promenaden i två kortare pass och kanske då gå med stavar en av gångerna.
Jag ska städa lite varje dag. Jag ska då försöka tänka så att jag får olika rörelser under dagen.
Om möjligt ska jag vara minst 15 min varje dag i trädgården. Om jag så bara går en runda och klipper av några vissna blommor, är det bättre än inget alls.

Ja, du börjar nog förstå mitt upplägg. Till detta ändrar jag min kost för att minska inflammationerna samt vissa träningspass som jag gör hemma. Om ni vill kan jag delge er mina tankar om kost och träning.?

Vi hörs!