Enkelt, gott och vegetarisk “paj” på vårens goda primörer. Servera med sallad och en god sås med smak av gräslök så är middagen fixad.

Du behöver:
färsk grön sparris
frysta gröna ärtor
en bit skivad purjolök
2-3 dl riven ost
6 ägg (antal kan skifta beroende på ägg och storlek på pajform)
0,5 dl mjölk
2-3 msk skånsk grovmalen senap
salt
vitpeppar

Bryt av sparrisens nedersta delar där den “snäpper” av själv.
Dela i 2 cm bitar och koka i saltat vatten i cirka 3-4 min.
Ta under tiden upp 2-3 dl frysta ärtor och bred ut i pajformen så de tinar lite.
Skiva en bit purjolök och lägg i pajformen.
Häll av vatten när sparrisen är klar och bred ut bitarna ovanpå ärtor och lök.
Bred över den rivna osten.
Vispa ihop ägg, mjölk, senap, salt och vitpeppar.
Häll över grönsaker och ost så att det i stort sett täcks.
I ugn cirka 30 min i 175 grader.

Servera med sallad och crème fraiche blandat med gräslök.