Enkelt och gott och kan varieras med vad du har i skafferiet. Jag gjorde med färska lasagneplattor men torkade går precis lika bra. Här kommer min variant!

Du behöver:
halloumi skivad i tärningar
lasagneplattor
ketchup
2 paket krossade tomater
frysta grönsaker: majs, ärter paprika
riven ost
mjölk
lite mjöl
smör/margarin

Smält smör/margarin i en kastrull.
Vispa ner 2-3 msk mjöl så att det blir en tjock smet.
Häll i mjölk i omgångar (cirka 6-8 dl) och vispa under tiden så att det inte blir klumpigt. OBS! Rör ofta ända ner i kastrullbotten då det snabbt bränns.
Häll i cirka 2 dl riven ost. Smaka av med salt. Ta av kastrullen när det bubblar i såsen.

Häll i lite olja i en kastrull. Häll i de frysta grönsakerna och rör runt i ett par minuter. Häll sedan på de krossade tomaterna och koka i cirka 5 minuter.
Smaka av röran med salt, lite socker och ketchup.

Häll först i lite av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form.
Strö över hälften av halloumitärningarna.
Lägg över lasagneplattor i ett lager. Bred på ett tunt lager av ketchup på plattorna.
Lägg på ett lager till av tomatsås och de sista halloumitärningarna.
Lägg över ännu ett lager lasagneplattor. Bred på ett tunt lager av ketchup på plattorna.
Häll över det sista av tomatröran.
Lägg på ett sista lager lasagneplattor och bred ketchup på dessa.
Häll över den vita ostsåsen över allt så att plattorna täcks.
Ställ in i ugnen på 200 grader i 20-30 min.
Kolla med en provsticka så att lasagneplattorna är mjuka.

En grönsallad till är aldrig fel.
Smaklig spis!