En värmande gryta är aldrig fel.

Du behöver:
vildsvinskött lämpat för gryta, delad i bitar
hackad gul lök
2-4 morötter, skivade i slantar
champinjoner eller skogssvamp (frysta går utmärkt)
2-3 krossade enbär(går att utesluta)
lite buljong
timjan
vitpeppar och salt
skånsk grov senap
olja eller smör att steka i
ev. 1-2 dl grädde
ev. 2-3 msk vetemjöl

Börja med att hacka och skiva alla ingredienser.
Smält smör/olja och lägg i löken först.
Lägg sedan i köttbitar. Ta inte allt på en gång om du har mycket – stek då i omgångar. Stek tills köttet fått lite färg på sidorna.
Lägg i resten av ingredienserna när alla köttbitar är klara.
Häll på vatten och buljong så att allt täcks.
Krydda samt häll i 2-3 msk senap.

Låt koka i cirka 40-45 min beroende på hur stora köttbitar du gjort.
Smaka av och krydda ev mer vid behov.
Du kan hälla i lite grädde för att få ännu godare smak på såsen.
Red ev såsen med lite mjöl utrört i en skvätt vatten så att såsen blir tjock (kan uteslutas).

Servera med kokt potatis, inlagd gurka, gelé och lingon.